Andan föll på


Far vid middagsbordet
På väg över Hennepin
Walker Art Center
En brittisk pub downtown
Easter Bunny på Mall of America
Nom nom nom
My sweet folks
Target Center
Timberwolves VS Suns
Bra match.
Och en riktigt bra arena.
Spunnet socker, någon?
Budweiser och hot dog med surkål, någon?

NHL

Ikväll ska vi till Xcel Energy Center och kolla på Niklas Bäckström (den finska versionen) och resten av Minnesota Wild. Fars reaktion: "Oooh, ska vi till 'Excel'? Det måste vara en bra arena."
Vi har hunnit med en hel del dessa dagarna. NBA-match med Timberwolves och Suns, American Swedish Institute med en försenad våffeldag, massage på Mall of America m.m, m.m. Tror jag tar en ordentlig genomgång och bildupdate när andan faller på.
Tills vidare, mina vänner.

A trip down Memory Lane

Idag hjälpte min far mig att rädda min gamla "hard disc", som han sa till personalen på Best Buy. Det firar jag med att visa vilka typer av bilder som stod på spel.

Min första webcam, 2003
Sommaren med Juhlin, 2004
Nians avslutning, 2005
Gussnavafestivalen, 2006
Agia Napa, 2007
Studenten, 2008
Gotland, 2009
Helt klart värt $60.

Mor och far på besök

Det tog knappt ett halvår innan dom inte längre kunde hålla sig. Igår 6.22pm lokal tid, hämtade jag upp mina föräldrar på MSP airport. Hade en äkta amerikansk måltid väntandes på dom hemma. Pepperonipizza. (Don't even...) Och våfflor på våffeldagen, så att dom inte skulle känna sig alltför vilsna i den amerikanska atmosfären.
Idag blev det rundtur. Visade några sjöar i "City of Lakes". Vi körde ner till Sculpture Garden och kollade på Cherry and the Spoon och gick på Walker Art Museum och skrattade åt abstrakta artister. Förstår mig inte på konst som man inte ska förstå sig på. Där låg en tidningshög i ett hörn. Artisten kallade sitt verk för - yes, you got it right - "Newspapers". Hamnade i köttkoma på en engelsk pub downtown, vilket slutade med att jag och far sov middag i en timme. Nu blir det bagels och Alice in Wonderland.


Free Cone Day

Efter årets varmaste dag, som jag delvis spenderat svettandes i trädgården, så får jag reda på att Ben & Jerry's runt knuten har en så kallad "Free Cone Day". En gång om året så delar dom ut gratis glass från noon - 9pm. Helt, helt perfekt tajmat.

Så med röda kinder, shorts och hoodie (har hört att det är true Minnesotan style), sticker jag dit vid 7pm och ställer mig i kö. Fick free samples i väntan. Fick en high five av Ben & Jerry-kon. Och den godaste och mäktigaste struten jag ätit. For free!
Kände mig som ett barn på julafton. Som ett tjockt barn på julafton.

College

Sitter i skolan och leker lite med depth of field och b/w conversions. Sahar kan det se ut:

Imorgon satter jag igang med mitt final assignment pa allvar.

Semester

Igår åkte min värdfamilj till Frankrike och lämnade mig ensam hemma med två veckors betald semester. Måste säga att jag är väldigt exhalterad över att kunna spela musik ur högtalarna efter 3pm, att kunna fylla kyl och frys med pepperonipizza och Coca-cola och att kunna vakna till fågelsång istället för barnskrik. Det sistnämnda har jag inte fått erfara än, då jag igår bestämde mig för att övernatta hos en au pair-kompis i Little Canada. Tänkte försöka roa mig och "avnjuta helgen" på det sätt som verkar vara standard hos mina kollegor. Pizza och sprit. Och film. Utvärdering? Tja... Första glaset rödvin var gott. Soffan var skön att sova på. Det var sol när jag körde hem i morse.
Det här är förresten typisk bilmusik i min Sable. Mor och far, det här humöret kommer ni vara på de närmsta tio dagarna:

Ser väldigt mycket fram emot er ankomst på torsdag.

Second day of spring

Google weather sa till mig att vintern tänker göra comeback imorgon. Snöblandat regn och tillbaks till nollan. Jag vägrar tro på det. Idag går jag inte ut i mer än en skjorta och jag cruisar i uptown med Bobby McGee och nervevad ruta. Ser inte hur ordet "vinter" kommer in i den bilden? Jag har till och med fått solkyssta kinder. Och det är SPRING break.
Fatta då.

St. Patrick's Day

Såhär firade jag.


The Resurrection

Jag vet att det har dröjt tio dagar. Och det beror delvis på att jag varit riktigt trött på mitt jobb och tappat inspiration. Har kommit på mig själv med att bära på riktigt sjuka funderingar; såsom hur många år man skulle kunna tänkas få för barnadråp eller vad som skulle hända ifall man "glömde" hämta barnen på söndagsskolan. Nej, jag följer dom aldrig fullt ut, utan tror mest dom spökar som milda tvångstankar. Eller som en störd variant av vardagskomik, som hjälper mig att fortsätta utveckla det där dom kallar tålamod.
Men jag vill poängtera att det har vänt igen. Regnet blev vår. Jag fick idag min nya dator (åäöåäöåäö). Jag såg Seussical - the musical igår, som fortfarande gör mig lite fnittrig när jag tänker på "the cat in the hat". På fredag åker min värdfamilj till Frankrike i två veckor och lämnar mig ensam hemma med betald extrasemester. Nästa torsdag kommer mina föräldrar och hälsar på. Och sa jag förresten att det är vår? Idag hade vi femton grader och sol.
Tror förresten att jag ska bli svenskalärare. Hade förbannat roligt åt Hannes, som försöker lära sig svenska och som ikväll rådfrågade mig om uttal och grammatik över ett Caribou-besök. Några av dom första glosorna han fått lära sig är "inlagd sill", "göteborgare" och "dillpotatis". Nej, jag ska inte alls det bli lärare. Ska bara be honom komma över och läsa lite svenska för mig om jag nån gång är på dåligt humör.
Ah... Baby, I'm back.

Random news

Wow. Guess I'm screwed. 

My super trouper

Violetta ar forbannat talig. Nar hon ramlade i skidbacken och kom ner med ett halft ansikte, sa gnallde hon inte en gang. Inte heller nar hon vaknade i morse och ena ogat sag ut som en tennisboll. Hon var snarare stolt over sina arr och borjade leta efter sin piratlapp. Blev inte forvanad nar hennes skidlarare foreslog att hon skulle borja tanka pa att joina the race team. Full fart - likadant idag nar vi var och akte rullskridskor:
 

RSS 2.0