Och just det...

Jag åker till Sandbanks, England idag.
Ska spendera två veckor här, tillsammans med min värdfamilj. Tycker att jag har åmat mig lite för mycket för min egen smak, inför den här resan. Sexton dagars jobb kommer nog inte bli så farligt, när man får nya platser och upplevelser att njuta av. När nannyn var med förra året, så var bland annat Ann Robinson på besök. Fancy-pants.

American Youth

"I heard you went to that rehab clinic out there, I went there too! We have something in common!"
"I went there as well, that's how I met my guy."
"When did you go? I was there at the same time as Matthew Perry."
"I heard she took some tonight."
När jag hör folk prata om "coke", så refererar jag inte längre till läskedrycken först.

Fortsättning på min lediga helg.

Fredag:
21-årsfest på hotell Double Tree i St Louis Park. En kväll fylld av kortspel, politik och jag + Rohit som firade våra fina betyg.
Lördag:
Följde med Lauren Ingalls Wilder till hennes barndomshem i Dodge Center. Gick på en liten stadsfestival i West Concord, en storlek mindre än Ystadfestivalen. Lika många fulla människor, men inga karuseller. Hatade det den första halvtimmen, då jag fick en sko sparkad på mig, jag ständigt cirkulerades av slagsmål och drägg som inte kunde låta bli att dela med sig av sin skit-öl på min rygg. Men snart började bandet spela, jag träffade mycket intressant folk och plötsligt var det som det borde igen. Bland annat träffade jag en cowboy från Iowa, som kommit till MN för att visa upp sina bull-riding-kunskaper. Har blivit lovad privatlektioner i höst.
Apple Cooper
Cornfields
Mina kompanjoner; Lauren och Jesse.
West Concord
Cover-bandet
Bästa brunchen någonsin hos familjen Cooper.

Min dag

India och Violetta lärde sig att cykla.

Skypade med mor, far, mormor och morfar; som hela gänget satt och åt chokladtårta på Dillgatan.
Åkte till Cedar Point med Naures från Lund.
Körde vi vidare till hans hus vid Lake Harriet; åt snacks, drack vin och kollade på Ciara-videos.
Naures val av snacks...
Och nu tänker jag fortsätta dricka vin, lyssna på herr Linnros och göra mig fin inför stundande 21-årsfest. Imorgon tror jag att jag åker till Rochester och jag tror att jag kommer hem söndag. Vad skönt det är att vara ledig.

Att leva med barn.

Ibland blir jag galen av att umgås med barn. Finns absolut noll rationalitet i deras resonemang och trots att jag bevisar mina påståenden, så räcker det inte.

- Varför tror du att det är så?
- Because!
- Men jag bevisade just för dig att du har fel.
- It still is! You don't know everything!!
Igår hade India och V en diskussion angående matsmältning. India förklarade för Violetta att maten bara går ner till magen. Jag frågade henne var den annars skulle ta vägen? "To your feet!!!" utbrister Violetta frustrerat. India förklarar återigen att "that's why you poop from your bottom--I mean, the food doesn't 'rise up' from your feet again". "It does TOO!!!!" säger V, nu röd som en tomat.
Jag höll mig sansad och googlade "digestion for kids", visade henne alla kroppsdelar och deras koppling till varandra. Men hon tror _fortfarande_ att hon har selleri i fötterna! Min enda tröst är att det kommer att komma en dag, då hon förstår.
Bildas en liknande irritation, när jag säger en sak och Violetta hittar på att jag sagt något helt annat. Det här händer varje dag. Ex:
Jag: I've got two eggs and four pieces of toast.
V: Do you know what you said? You said... You said... "Fwee"... That's what you said. You said "fwee" instead of "three".
Jag: I didn't even say "three", I said "two" and "four".
V: Fwee... That's what you said.
Det är svårt att resonera med personer, vars slutargument är "Jag vet vad jag hörde!" eller helt enkelt "därför".

Lugnet efter stormen.

Efter att mina två töser fått en ordentlig natts sömn och en lång pannkaksfrukost, så bar det iväg till Wayzata och Shawn & Allen. Vi åkte ut med deras båt på Lake Minnetonka, drack lite vin och åt bleu cheese burger på en restaurang på andra sidan sjön. Lyssnade på live band till lunch och ankrade sedan båten i en vik i närheten, för lite snacks och mycket bad.
Allen: "Sara! Very nice to meet you! Where are you from?"
Jag: "From Sweden."
Allen: "Ahhhh SVEDEN! Where in Sveden?"
Jag: "I live down south, close to Denmark."
Allen: "Aaaaaaah SKOOOOWNEH! Do you live in OOOOWHUS?"
Tydligen har Allen och Shawn flera svenska kontakter, vilket inte förvånar mig särskilt mycket längre. Det var också antagligen tionde gången, som jag hör amerikaner diskutera böcker och snabbt ta upp Stieg Larsson som favoritförfattare. Han har verkligen satt Sverige på kartan.
Roger och Allen
Helt okej jobbdag.
Lake Minnetonka
Allen & Shawn

Jim & Shelly's infamous Summer Party

Shelly med döttrar och "adopted daughters".
Ana-Maria med barnen.
Grandma och Grandpa. :)


Kvällen spenderades hos Kirkham's, på deras årliga summer party. Falafel och smoothies på framsidan och 300 gäster, bandet, dansgolvet och dryck på bakgården. Den här familjen upphör aldrig att förvåna mig. Det blev kvalitetstid med gamla bekanta och nya kontakter och, kanske främst, mycket dans och musik. Kvällen tog en absurd vändning dock, när några akrobater just entrat scenen och det blåste upp till en ordentlig storm. Från lite åska, till en vind som svepte med sig tält och bord. Jag tog en unge under var arm och sprang in huset för att ta skydd. Sirenerna gick av och jag satte ungarna framför en film på datorn, medan jag sprang ut och slängde ner parasollen på marken - ett hade redan flugit mot fönstret. Lite halvdramatiskt, väldigt blött och ganska nervpirrande. Det gick över på en timme, jag slängde barnen i säng och gick in till grannen igen, där bandet förflyttat sig till vardagsrummet och växlat till akustiskt. Overall - bra kväll.

BTW

Jag tror att jag har blivit kompis med min värdmamma. Berättar för henne när jag fått A+ på min uppsats eller när jag klarat ett prov. Hon smsar mig när hon lyckats skriva 22 sidor på en dag och berättar hemligheterna bakom ett långt äktenskap. För första gången så tror jag att vi kommer fortsätta hålla kontakten efter att jag åkt hem.
På tal om det. Har börjat intervjua svenska au pairer, som eventuellt ska ta över efter mig. That's right! Ni måste ta er förbi mig, innan ni kommer åt the big boss!

Hunden som log


Alltid innan jag hoppar i Cedar Lake, börjar jag sjunga: "EN DAG SKA JAG STÅ VID NÅT HAV" och tänker tillbaka på Gotland och undrar vilket mitt nästa vatten kommer att bli.
Peggys Sång

Kici Yapi

Tjugo minuter i förväg, fick jag reda på att jag skulle jobba hela kvällen. Oh Roger, du och din framförhållning. Vi skulle åka på Family Day på platsen där flickorna varit på summer camp senaste två veckorna. Mycket typiskt amerikanskt summer camp, bör tilläggas. Sjön, lövskogen, bågskytte, lägersånger (höll på att skriva kampsånger, men är inte det brutalt fel?) och cook-outs. Jag hade älskat det här stället när jag var barn.
Familjen Lacey
"the big great slide"
Sing-a-song (V i rosa klänning och gula pippilotter):


Modest Mouse

Max, Hannes och jag åkte downtown för att kolla Modest Mouse igår. De spelade på Orpheum Theatre, vilket innebar sittplatser på balkongen. Annorlunda upplevelse från när jag såg dem sist; den gången i Köpenhamn tillsammans med Johan Ljungdahl. Vi tog en avstickare från Roskilde -07 och dansade oss svettiga i leriga gummistövlar. Men det var fint den här gången med!
Smakprov:

Ungefär så här ser mina jobbdagar ut.

De är rätt roliga, men efter 12 timmars humörsvängningar är man ganska slut.

Bildregn från John & Sonia's cabin

4th of July-parade
Någon tappade sin ballong.
Parade.
Det var många många grader varmt, så vi tog skydd i skuggan.
Jag och Sam tog en tur i skogen.
My girly-girls.
I hot tuben.
Vi hoppade på vår båt och deltog i en 3rd of July boat parade.
Sonia & Roger
Viv
Beatrice och bästa förrätten - kex och caramelized onions.
What a day.
Jack och Violetta
The dock. Efter att ha lagt barnen igår, hoppade jag i vattnet och tog en simtur under fyrverkerierna. Nästan lite för idylliskt.
Och så några bilder från lill-kameran:
Jag och Violetta strax innan John tog oss tubing.
4 juli hos Jack och Susan.
Mor och dotter
Strawberry shortcake, åhhh...
Yup. Jag försökte också.
Agnes i hundformat.
En del av Jacks och Susans stuga.
På väg till båten.
Kickball hos Connor's.
En eftermiddag hos grannarna.

RSS 2.0