One wounded girl, and the other one high on chocolate


Kickball

Ar osaker pa hur det gick till, men idag anmalde jag mig till en co-ed kickball league. Varje torsdagkvall fran april till juli ska vi spela match. Jag vet inte vad det ar for sport. Jag wikade och fick reda pa sa mycket som att det ar en mix mellan fotboll och baseball. Hur mixar man fotboll och baseball?
I vilket fall sa ser jag fram emot det. Tror att det kommer bli lite som att spela brannboll sena var- och sommarkvallar... (Eller helt enkelt spela kickball sena var- och sommarkvallar, Sara.) Anyway, it brings you back...
Och forresten, igar fick jag ett mail av min vardmamma, dar hon bad mig folja med familjen till The Hamptons, Long Island i slutet pa maj. Yes, please! Ska aka dit och leka paparazzi at Alec Baldwin och Verne Troyer! Eller passa ungar 12 timmar om dagen; beror lite pa vad jag kanner for.

februari 2010

Det finns inte manga faktorer som hade kunnat gora min situation annu battre an vad den ar just nu.

My weekend off

Har just nu min lediga helg, vilken i fredags paborjades med pizza, whiskey och IMAX i St Paul. 
Men jag tyckte om gardagen lite extra mycket. Jag och Hannes bestamde oss for en liten roadtrip. Hamtade forst upp honom i Little Canada, for att sedan fortsatta till Chisago City, dar vi hittade resten av "crewet". Forsta stopp blev:
...dar vi traffade pa Karl-Oskar och Kristina.
Fortsatte till Wisconsin, for ett par ol ovanfor floden. Det blev min fjarde stat att besoka, sa nu aterstar bara 46.
Tillbaka till Chisago och grabbarnas ice shack. Phil tog fram det stora maskineriet...
...for det var dags for ice fishing!
Och jag tog silver! Och jag tog alltid ut fisken ur kroken sjalv, fastan jag tycker att dom ar riktigt snuskiga (speciellt nar dom lever). Ville bara poangtera. 
Idag: Mall of America, dar jag forhoppningsvis ska testa deras flight simulator.

Shrove Tuesday

Jag trodde att IKEA, eller atminstone Ingebretsen's var ett sakert kort, nar det gallde att fa tag pa fastlagsbullar. Tji fick jag och mina cravings blev varre just av tanken pa att jag inte kunde fa tag pa nagra semlor... Tills Granny kommer ridande pa en vit hast och berattar att hon tankt prova ett recept, som hon hittat pa en dansk hemsida; och att jag garna fick lov att komma over som ensam radande domare. Sa...
Amerikansk semla far 4/5 poang. Presentationen kan forbattras, men smaken var - spot on! Nu kan jag inte komma pa nagonting svenskt, som inte gar att fa tag pa i Amerika. Jo, forresten - falukorv. Det kan jag leva med.

Dinner preparations in the white house


Trakigt Parson, men high five Vonn!

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/02/17/AR2010021704011.html
Kande lite patriotism trots allt, nar Parson akte ur och Vonn tog guldet. Buck Hill, dar Vonn borjade sin karriar, ar samma sma backar som jag och barnen spenderar varje lordag i. Kanske borde passa pa att ta nagra lektioner innan snon smalter.

Hilarious

En billboard som har satts upp en bit norr om Minneapolis.

skating party

I lordags var Morrison's och Perris' over pa skate och kite och hot choco och cupcakes. Igloon har expanderat och innehaller numera tva rum, med diverse stolar och hyllor gjorda i sno. Ljus, skyltar, filtar och annan diverse dekoration har hjalpt till att inreda fortet. Nar vi var klara dar inne, sa kom Jim med nio vuxna kompisar och skulle ha kalas. Gives you an idea, does it?

Hujeda mig

Flickorna tycker om att det ar Valentine's Day. Dom har varit noga med att kla sig extra fint och har gjort ca tio Valentine's cards vardera - till fyra familjemedlemmar. Att dom fick en chokladbit till frukosten gjorde det hela annu roligare.
I morse ville dom ha lite ensamtid i studyn, for att kunna knyppla och knapa med sina hemligheter. Fine with me. Tills som aker ivag till synagogan och jag trotsar "DO NOT ENTER STUDY VERY IMPORTANT!!!!!"-skylten for att se om dom har stallt till med nagot. Jo visst, dom har visat en del kreativa sidor som jag inte visste om. Okokt spaghetti har doppats i pappas burk med black, for att sedan fa ner ungefar 10% pa pappret och resten pa arbetsbordet. Efter lite skrubb och slit sa ar den vita skivan numera blatonad. Ser omvaxlande och nytankande ut. Undrar ifall det var planerat.
Jag tror jag ska spela in fler videor.

You leave them alone for 10 minutes...


Everyday, it's-a-getting closer

Kanner for att springa i pagaende twilight tills det morknar och benen viker sig. Kanna basen i brostet fran en intim rockkonsert. Ta nasta flyg - varhelst - och kanna alla krafter som haller mig pa plats nar jag lyfter. Skriva tills blacket tar slut. Ungefar sa kanner jag just nu. Stark och aningen frustrerad.
Sa, vad har jag gjort sen sist... Ar osaker pa om jag har forsokt stilla eller forstarka kanslan. Jag har i vilket fall hallt mig sysselsatt med skola, traning, lasning och diverse nya sociala kontakter. Och jobb forstas, men jag har forstatt att det inte ger nagon drivkraft, till skillnad fran ovriga namnda.
I mandags gick jag till min fotokurs for forsta gangen. Den har varit igang sedan 10 januari, men tydligen har jag lyckats delta i fel klass fram tills nu. Har deltagit i den klassen som jag trodde att jag betalat for, men det visade sig att jag betalat for en helt annan. Som lyckligtvis passar mig mycket battre. Passar mig helt perfekt, faktiskt. Har redan lart mig mycket som jag har velat lara mig och klasskompisarna verkar bra. Och jag har sagt det forr, men jag sager det igen: Accenter uppmanar till kontakt. Efter klassen sa haffade en klasskompis mig i korridoren och bad mig spela in ett voice mail till sin mobil. Silly boy.
Tisdagar ar numera kanda som CMT, vilket star for "Classic Movies Tuesday". Tisdag formiddag ar i stort sett den enda tiden pa veckan, da jag slipper nannies, personliga assistenter, staderskor eller inneboende i huset. Sag pa Buddy Holly och har nu pa nytt hamnat i rockabilly-trasket. Nasta vecka blir det "Jaws".
Och jag har antligen traffat de nyinflyttade au pairerna Hannes och Claire. Sistnamnda ar australienare och har flyttat in bara pa andra sidan sjon. Fick med mig en CD hem fran hennes hus idag. Hennes vardforaldrar ar med i ett rockband, som kanns valdigt Wilco-influerat. Vi sag aven hennes vardmamma i en intervju pa tv idag. Har inte riktigt kopplat an om det hor till vanligheterna i den familjen...
Och - mina foraldrar bokade sin USA-resa idag! Verkar som att det blir annu en svang till NYC for min del, drygt en manad fran nu. 
Och... Tja... Det ar vad som hander. Nar India ar i sang sa ska jag koka kaffe och lasa Atlas Shrugged tills jag deckar.
Aterkommer.

Douches

Forresten sa ar idag en dag da jag saknar rationalitet hos manniskorna jag stoter pa i det har landet. Har svart att overhuvudtaget koppla hur folk fungerar i vissa (manga) lagen.
Fick bland annat en utskallning (eller inte riktigt en utskallning, snarare en extremt dalig attityd och himlande ogon) av staderskan idag. Hon blev forbannad for att jag hade lagt tva bananer framfor dorren strax innan jag skulle kora till gymmet. Fick kommentaren: "Why are these bananas here?! You know, I could have stepped on those and hurt myself REAL BAD!!"
Hur, pa vilket fysiskt eller tekniskt eller klumpigt satt ar det MOJLIGT att skada sig pa en banan?
Och imorgon ska jag pa bio med en kille som jag traffade pa flyget for nagra veckor sedan. Gar in pa hans facebook och ser att han gatt med i en grupp som heter "I LOVE ALLAH". Funderar valdigt starkt pa att lamna aterbud och ga ensam med Ida. 
Det har hade varit sa mycket lattare ifall man slapp att interagera med andra manniskor.

29 down, 21 to go

Jag har fatt samlarmani. Blev inspirerad av Ida, for ett par manader sedan, att borja samla pa quarters. Dom flesta 25-centare i det har landet har en av de femtio staterna ingraverat pa ena sidan myntet, sa tanken var att fixa alla stater innan jag kommer hem. Borjade lite halvhjartat, da jag oftast anvander mitt kreditkort nar jag betalar for mig; men jag hade atminstone samlat ihop atta stycken strax innan jag akte till New York. 
Och under dom tva veckorna sa RAMLADE det in quarters, tack vare otaliga turer pa bussar och i tunnelbana. Jag borjade dromma om mynt, ta pengar fran min resekamrat och nar jag hittade "QUARTERS COLLECTOR'S BOOK, BARGAIN PRICE $8" pa Barnes & Noble, sa visste jag att jag var fast.
Sa att parkeringen pa YWCA kostar $0,50 ar helt perfekt, for da far jag ALLTID tva quarters tillbaka nar jag tranar! Helt plotsligt blev styrketraningen mycket mer motiverande.
Idag holl jag mig tills jag kom hem, innan jag kollade pa min vaxel. Tyvarr blev det nitlott. Trodde jag! For efter att jag sett att jag fatt tva dubletter, sa hittar jag New Mexico i skon! High five!

And, btw, this made my day

India's want VS need-list

New York i bilder

Hemma i Vita Huset igen efter tva veckor i New York/New Jersey. Skulle ta for lang tid att beratta om allt jag gjort och sett, men ni far ett smakprov.
Nagra besok pa Times Square (och den godaste glassen jag atit pa Cold Stone Creamery).
Vi firade min "21-arsdag" med glass och sang pa Hard Rock Cafe. (Sgt Pepper-kostym till vanster.)
Akte till Central Park och "The Met" en dag.
Financial District, Wall Street och en avlagsen glimt av Frihetsgudinnan.
En kvall i Brooklyn Heights och basta mojliga utsikt over Manhattan.
Best. Vacation. Ever.

RSS 2.0