Tick tack tick tack

Nu lamnar jag er aterigen i tva veckor; den har gangen for att utforska NYC. 
Pa fredag, that is.
I want to be a part of it; New York, New York!

En eftermiddag pa Cedar Lake


Klasskillnad

Min vardmamma har varit pa ett sprudlande humor de senaste dagarna. Och nar hon ar pa det humoret, sa alskar hon att beratta roliga historier. Inte vilka historier som helst, utan 90% handlar av nagon konstig anledning om mig? Har ingen aning om hur hon samlat ihop allt material, men tydligen sa blir allting jag gor och sager till nagonting skojfriskt att beratta vidare. Det ar hysteriskt att jag gillar potatis och att mitt hotell i NY kostar $300/2v. Hon pratar fortfarande med sina vanner om att jag klattrade over deras grind och nu har jag blivit okand for att ha "otur" nar jag reser. Ni skulle ha sett henne nar jag berattade om den gangen da jag skulle ta mig hem fran London och min buss borjade brinna. Det ar mysigt att umgas med lattroade personer ibland.
Har nu fatt lana hennes crocs, for hon tyckte det var snuskigt att jag skulle behova ga i strumpor i ett hotellrum som kostar 1200 SEK i veckan. Fick aven ett erbjudande att lana ett gammalt lakan att tacka over heltackningsmattan. Tror helt enkelt att dom tycker att jag ar rolig, av precis samma anledning som jag tycker att dom ar roliga.

My good and bad

Min bra sak vid middagsbordet idag, var att jag 80% sakert har registrerat mig for en kurs nu. Var pa forsta lektionen for kursen "Photo Composition & Design" idag och har fatt alla papper och all info jag behover. Har lamnat in en ansokan for den sista lediga platsen for kursen, vilket halften av lararna sa fungerade och andra halften sa var lonlost. Jag valjer att lita pa den vanliga mannen som sa att jag ar inskriven pa kursen nu, sa far vi se ifall jag far en bekraftelse inom dom narmaste dagarna.
Har forresten markt att det finns lika manga otrevliga amerikaner, som det finns trevliga. Forut har jag valt att lagga marke till alla som halsar, borjar small talka och haller upp dorrarna for mig; men det ar obehagligt vilken attityd visst folk visar offentligt. Star i kon till registration idag och blir inte forvanad av att hora "Shut up, bitch, I don't like your fat-ass attitude" fran en liten vit hip-hopare pa 150cm. Med moppemusch. Inte heller nar en anstalld pa universitetet vanligt ber en kvinna flytta fram tre meter i kon, dar hon lamnat en lucka, for att folk ska slippa koa ut genom dorren och hennes respons ar: "Oh, I see, you want me to run over all those people in front of me?! Hey, everyone, this guy just asked me to run over you guys; that's okay, right?!". Var nara pa att saga "Hey, I don't like your fat-ass attitude!", men angrade mig och tankte istallet att jag i framtiden borde undvika att titta folk i ogonen.
Min daliga sak idag var att jag betalade drygt $7 for en parkeringsplats. Framfor en Baptist Church.

the Kirkhams

Min granne gor vintern rolig.
Forutom att halla isrinken nyspolad och borta fran sno var dag, sa har han nu paborjat ett nytt projekt. Pa sjon, precis nedanfor deras tradgard, har han sedan nagra dagar hallt pa med att bygga ett enormt snofort. Med fyra meter pa hojden, sa har han just borjat gropa ur snohogen. Jag och Vivi var inne och provsatt for ett par dagar sedan. Han hade inte bara gropt ett hal, utan aven sittplatser med armstod. Och varm choklad bjods det pa dar inne. Tar bilder pa spektaklet imorgon.
Hans tonarsdottrar har forresten dom haftigaste hemmafesterna jag sett. Dom kanns sa typiskt "sweet sixteen", att jag ibland misstar den familjen for att vara en MTV-show. I forrgar hade Taylor och Brooke ett "skating party" med sextio pers bjudna, dar Jim (saklart) hade satt upp stralkastare som lyste upp isrinken. Dom drack ol inne i en belyst igloo, det var bonfire i tradgarden, den senaste hitlistan danande i kvarteret och Jim hade till och med fixat en fyrverkerishow... Donna Gina, nagon?
Btw
Har varit har i tre manader nu. 10 to go

Frankrike i bilder

Utsikten pa morgonen
Utsikten pa kvallen
Violetta
Neroli
Annu en utsikt fran "Maison de Citron"
India och Tourrettes-sur-Loup
Nere i byn
Utflykt
En liten monkey ledde vagen
Tourrettes-sur-Loup igen
Klattringspaus pa vag hemat
La Colombe d'Or
La Colombe d'Or
Roger och flickorna fikar pa terassen
India
India, tjurig efter "bara" tre sorters kakor till fika
India, lyckligt ovetande om att jag snart ska kla upp henne i tennis
Var kock visade sig vara en multitalang och malade flickorna till diverse olika ferries pa nyarsafton. Jag stod for ihopsnickring av trollspon.

Uppdatering

Ar medveten att jag har varit franvarande i ett par veckor. Anledningarna ar att jag varit upptagen med tva energiska toser fran morgon till kvall, samt att min dator verkar ha gatt i ide. Sa nu ar det tillbaka till aao tills jag lost det problemet. Trodde att jag var pa vag att losa det idag, nar jag korde till Best Buy och kopte en ny laddare. Pa internet stod det att den passade till "de allra flesta datorer" och jag tankte inte pa att min dator inte ar som alla andra. 
Sa, quick review av Frankrike. Resan dit blev inte som tankt, da New York med en decimeter sno hade bestamt sig for att stalla in alla flyg for dagen. Istallet fick vi spendera en extra dag i Minnesota, innan jag pa egen hand (hittade inte ett plan dar alla fem fick plats) akte till Amsterdam for att vanta pa ett forsenat flyg till Nice. Val i Nice hittade jag en taxi, som skulle ta mig till kyrkan i Tourrettes-sur-Loup. Dar vantade i sin tur tradgardsmastaren Alaine (som inte pratar engelska), pa att fa plocka upp mig och kora mig till huset. Det blev forstas ingen vettig konversation mellan oss, men pa nagot vis lyckades han anda forklara att det pagaende skyfallet i byn slagit ut strommen. Och - att den stora grinden i entren gar pa elektricitet. Sa det forsta jag fick gora nar jag kom fram, var att klattra over spjut och taggtrad, for att komma in i ett snorkallt och morkt mansion. (Men jag tyckte det var lite uppfriskande.) Hade inte atit pa manga timmar, sa jag blev glad over att atminstone hitta agg i kylen och lika snart ledsen over att inse att jag inte kunde tillaga dom. Sa soffan och en filt blev det innan resten av familjen kom, tjugo timmar senare.
Och sen da... Julafton firades pa bland annat Picassos, Legers och Matisses gamla hak i Saint Paul de Vence. Restaurangen hette La Colombe d'Or och det serverades bade rokt lax, lamm och apple tart pa julbordet. Jag var latt missnojd over kvantiteten av kott, men Roger forklarade att: "In restaurants, you have to pay less to get more food." Well...
Nyar spenderades med ett helt gang Londonbor, en underbar trerattersmiddag gjord av huskocken, face paintings, dans och vuxentrams. Vuxentrams som i att 50-plusare, efter forsta tomma glaset, borjar ge tungan at kameran och lata som en cowboy pa crack. Far en viss paradoxal kansla nar det hander, ni vet, da man roas och avskyr pa samma gang. Som Malin hade sagt: "Lite som att klamma en finne." Exakt sa var nyar. Vi hade nedrakning till 11-slaget, for att lura barnen i sang och pa tolvslaget stod jag ensam ute pa terassen och tittade ner pa raketerna som skots i byn och pa dom som smallde ovanfor Nice. (Vi bodde en bit upp i bergen.)
Och i ovrigt sa handlade min debutvistelse i Frankrike om mat. Har inte haft en matkoma pa nastan tre manader i det har sallskapet, men dar borta blev det en dygnsrytm. Gick inte att halla sig borta fran allt brod, all ost, all choklad och alla log cakes som fanns i skafferiet.
Vi vandrade ibland ocksa. For att ta oss till nagot stalle dar vi kunde ata.
Ni far bilder nar jag far dator.

RSS 2.0